Jordgubbstårta mmmm
Jordgubbstårta med vitt chokladtäcke, 8-10 bitar
Botten
3 ägg
4 dl strösocker
150 g smält smör
2½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl hallonmarmelad
Chokladtäcke
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering
50 g pistagenötter (helst osaltade)
1 liter jordgubbar
Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Häll i en stor bakpappersklädd form med löstagbar kant eller en långpanna klädd med smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kallna. Bred på hallonmarmeladen över bottnen.
Gör chokladkrämen. Koka upp 1 dl vispgrädde. Ta av från plattan och bryt ner chokladen. Rör till en slät kräm och låt den svalna. Vispa resten av grädden och vänd ner i smeten. Bred ut ovanpå hallonmarmeladen. Ställ in i kylen några timmar (helst över natten).
Dekorera med jordgubbar och hackade pistagenötter vid servering.
Den blir jag gärna bjuden på!