Sebbe ville ha,....

kycklingsoppa

12 port

Tillagningstid: 1 timme.
Kan förberedas och göras dagen innan.

1½ kg, 5 stora kycklingfiléer
3 stora syrliga äpplen
3 gula lökar, eller 2 stora
6 msk smör
3 msk curry
6 burkar krossade tomater
3 dl vatten
9 dl matgrädde
6 tärningar grönsaksbuljong
5 tsk socker
salt, peppar
1½ dl finhackad persilja (kan läggas i grytan eller som dekoration på tallriken vid upphällning)

Dela kycklingen i mindre bitar, skala och dela äpplet i mindre bitar, finhacka löken.
Smält smöret i en kastrull, fräs allt i smöret och tillsätt curry, vatten, buljongtärningar, den hackade tomaten och matgrädden.

Låt allt få ett uppkok och låt det småkoka i 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Strö över hackad persilja just innan servering. Serveras med gott bröd till. Servera gärna soppan med kall creme fraiche eller turkisk youghurt.

Halvgrovt bröd med svarta oliver var mycket gott till. Det passar bättre med grövre bröd än vitt till denna soppa.

Får väl testa det nån dag då ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0