♥Mysdag med syrran & systerdottern♥

Nu har vi vart på stan o ränt,... gu är helt slut! och givetvis va hon tvungen att
parkera längstifrån överallt..... ;)

vi han med Netto, Ö&B, Djuraffären, Kvantum, Dressman, Lindex o Nybro måleri....
Så nu blir det att häva sig en stund i soffan o njuta av lugnet...

Menyn idag ska ja testa något nytt... (saras rätt) isterband med dillstuvad potatis...
Lät mumsigt va?!... vi får väl se när det är klart... funderar på att göra en tiger kaka
också,... eller gör ja det nästa vecka... ;) ska ju faktiskt äta jordgubbar o glass som efterätt idag.



Här byter vi då blöja på köksbordet ;) ...
(sara tycker bara att det är roligt att läsa bloggen om det är kort på henne
så,... nu får ni kanske se lite mer kort på just henne då ;) hahaha...)

 söta Izzy



Gos med moster... hemma hos gammelmormor...

 vill ha en också NUUUUU!♥




Ikväll blir det nog to-träning med hundarna,... får se väder o vind..
I ti så va det ju dagisfesten... då va det inte så kuligt väder... (då missade ja lite av träningen)
Men Sebbe hade roligt. Det är ju huvudsaken... ;)

   

GOD MORGON

idag vaknade ja av att det va väldigt trångt i sängen ;) ....
Hela flocken samlad....

Nu kom systeryster förbi... ska åka till nona o hälsa på...
sen blir det nog en tur på stan...
ha en bra dag så länge! i det fiin fina vädret!!!!


DANMARK vill förbjuda13st hundraser...



Så ser det danska lagförslaget ut



Lagförslaget om förbud av vissa hundraser presenterades i mitten av mars 2010 och kommer med största sannolikhet att bli godkänt och träda i kraft den 1 juli i år. Förutom pitbullterrier och tosa inu, som båda varit förbjudna i Danmark sedan 1991, föreslås det att ytterligare elva hundraser förbjuds:



  1 American staffordshire terrier
  2 Amerikansk bulldogg
  3 Fila brasileiro
  4 Dogo argentino
  5 Boerboel
  6 Kangal
  7 Centralasiatisk ovtjarka
  8 Kaukasisk ovtjarka
  9 Sydrysk ovtjarka
10 Tornjak
11 Sarplaninac

Förbudet gäller all form av ägande, avel eller import av nämnda raser samt korsningar där någon av raserna ingår. Lagen kommer att gälla samtliga hundar införskaffade efter den 15 mars då förslaget las fram. Dessa kan och ska omedelbart omhändertas av polis och avlivas då de påträffas. Vid eventuellt tvivel om ras, framför allt vid fall av blandraser, är det hundägarens ansvar att kunna bevisa med dokumentation att hunden inte har någon av ovan nämnda raser i sig.

För hundägare med hundar som införskaffats före 15 mars 2010 föreslås det att man har en övergångsfas där de äger rätt att behålla sin hund tills den på naturligt sätt ”lämnar in”. Dock ska dessa hundar hållas i koppel om max två meters längd samt vara försedda med munkorg när de vistas på offentliga platser. Hundägaren får inte heller låta någon annan under 18 års ålder rasta hunden och om hunden vistas lös i den egna trädgården ska denna vara försedd med ett 1,8 meter högt stängsel samt speciellt lås.



Vilka raser ingår i muskelhundsgruppen?




De hundar som är på förslag att förbjudas i Danmark under första halvåret 2010 räknas till vad man enligt Danska Kennelklubben valt att kalla för muskelhundar. Denna kategori hundar omfattar både rena kamphundar som avlats för att slåss med varandra, tjurar eller andra boskap samt ett flertal vall- och vakthundar från USA, Sydamerika och Östeuropa. Av de föreslagna raserna är egentligen bara två, de sedan tidigare förbjudna pitbullterrien och tosa inun, rena kamphundar som genestiskt är starkt aggressiva med siktet inställt på att slåss med och döda sina artsfränder. Samtliga hundar är från början framavlade för att få starka vakt-, vall- eller kampegenskaper och gemensamt för muskelhundarna är framför allt att de är muskulösa, har starkt psyke, är mycket uthålliga, har en hög smärttröskel och i många fall inte uppvisar de tecken på att de tänker anfalla som de fl esta andra hundraser gör (att morra, resa ragg, lägga öronen bakåt o s v). Dock har dessa egenskaper hos fl era av raserna, bland annat stafforshire bullterriern som från början stod med på förbudslistan, genom åren avlats bort till förmån för att ge en mer familjeanpassad ras.

Utöver de hundar som eventuellt kommer att förbjudas i Danmark räknas också raserna staffordshire bullterrier, bullterrier, mastiff , fransk bulldogg, dogue de bourdeaux, schäfer, dobermann, rottweiler och en rad andra hundar till gruppen muskelhundar.


JAG blir så trött... om man ska ha en sådan hund, varför inte använda den till det den är
framavlad till... hunden mår ju inte bra... det är vi människor som förstör våra djur.
och för alla andra som verkligen lägger ner arbete....

Likadant med aveln... va inne på blocket förut! varför avla på hundar som inte har stamtavla?
ringer det ingen klocka någonstans? de hundar som inte har det är ju inte godkända enligt skk.
de ska alltså inte få avlas på för de har nått fel någonstans...
men ändå.... blir så trött på alla människor som förstör för alla andra!....

Men visst tyck ni att det är tufft att ha en stor rottis som skäller,morrar o gör utfall..
hur tror ni hunden mår psykiskt?... eller de stackare som går med sina pitbulls, amstaffs, mastiff
blandningar,... och är livrädda varje ggr de möter nån annan för de vet att de knappt kan hålla i sina
egna hundar,.... men det är ju cool att kunna säga till kompisarna att de har just den rasen?!...
Helt sjukt!... jäkla egosar!... använd era hundar. annars kan ni vara utan!
blir så många oskyldiga som åker över kanten pga ER!


UR EN ARTIKEL UR NYASTE NR: AV HÄRLIGA HUND

Särskilda regler gällde för Claus och Terkel på valpkursen. Foto: Katarina Petersén Nielsen
Den amerikanska bulldoggen Terkel fick inte vara med på brukshundklubbens sociala träning. Trots att ett danskt rasförbud ännu inte är klart drabbas hundar och deras ägare i vårt grannland redan nu.

Morten Madsen, 31, och Claus Kruse, 28, är utseendemässigt båda urtypen för de hundägare de  flesta ser framför sig när man pratar om kamphundar: tuffa och lite hårda – precis som de hundar de valt att äga. Men när de berättar om vilka de är och vad de tycker om debatten kring förslaget att förbjuda 13 olika hundraser i Danmark, framstår de som två helt vanliga killar med sunda åsikter och två glada, vänliga och otroligt sociala amerikanska bulldoggar vid sin sida. Samtidigt förstår de att många reagerar på dem och deras hundar. Det är ofta en speciell typ av människor som väljer att köpa en så kallad muskelhund, samlingsnamnet för de hundraser man nu vill förbjuda och där amerikansk bulldogg ingår. Morten och Claus menar att bland muskelhundägarna  finns en överrepresentation av personer som egentligen inte alls borde ha hund.

– Muskelhundar har väldigt starkt psyke och är tuffa mentalt. De kräver både stimulans och tydliga regler när man ska uppfostra dem och det är där problemet ligger, säger Morten, ägare till sexåriga Thia. – Vi har alltid haft stora hundar i min familj så jag är fullt medveten om vilket arbete som krävs för att få en bra och pålitlig hund. Men kanske 70 procent av alla dem som skaffar en muskelhund gör det för att hävda sig, då är det tufft att ha en ras som ser lite farlig ut. Självklart blir det ett problem.

Claus som äger en av Thias valpar, Terkel, 3 år, håller med. Många muskelhundsköpare är unga killar som inte har en aning om hur man tar hand om och uppfostrar den. Och tyvärr har det lett till att man nu vill förbjuda hela 13 hundraser i Danmark.

– Det känns jättetrist om förslaget går igenom, säger Claus. Terkel är en väldigt snäll och trevlig hund. En gång har jag sett honom arg och det var när min lillebror glömt nyckeln och försökte ta sig in genom fönstret mitt i natten. Då skällde han och reste ragg tills han såg att det var brorsan. Annars är han väldigt glad och stabil och han älskar människor. Eftersom jag gillar rasen skulle jag självklart vilja ha  er efter honom, men det skulle bli omöjligt om lagförslaget går igenom. Också Morten är emot ett förbud och menar att det inte är någon lösning. I stället anser både han och Claus att någon form av hundägarkontroll skulle ge bättre effekt.

– Det finns många, betydligt farligare hundraser än dem man vill förbjuda runt om i världen. Och de som vill ha en farlig hund kommer bara att hitta ett ännu värre alternativ, säger Morten. Med en hundägarcertifiering tror killarna dessutom att man skulle förbättra hundägandet rent generellt. För oavsett ras, menar de, kan man få en aggressiv hundindivid om ägaren inte är lämpad.


Det finns de som har cocker spaniel eller tax och som inte heller borde ha hund. Man skulle vinna mer på att utbilda och låta våra hundar vara med på kurser än på förbud och obligatorisk munkorg. Claus vet vad han pratar om. Redan för två och ett halvt år sedan, när Terkel var valp, anmälde han sig till en valpkurs hos DcH – Danmarks motsvarighet till Svenska Brukshundklubben. Tanken var att Terkel skulle få lite social träning och Claus några användbara redskap för att träna uppfostran och lydnad. Inför kursen hölls ett informationsmöte för hundägarna och det var då Claus fick veta att han och hans hund hade andra regler än övriga kursdeltagare.

– Terkel fick inte vara med på alla övningar eftersom han var en muskelhund. Bland annat var han tvungen att ha koppel på all lösträning som sök och inkallning. Och han  fick inte alls vara med på den sociala träningen där valparna släpps ihop och får leka mot slutet av varje kurstillfälle. Både Claus själv och  era av de andra kursdeltagarna tyckte att reglerna verkade underliga och när de frågade var svaret bara att så är det. Den grupp hundar som Terkel enligt DcH tillhör har både kortare stubin och är mer aggressiva än andra hundar. De har inte heller något ”naturligt” hundspråk. Av säkerhetsskäl, både för Terkels egen del (”de andra valparna skulle kunna missuppfatta honom och ’mobba’ honom”) och för de andra valparnas (”Terkel skulle kunna attackera och bita någon utan förvarning”),  fick han inte delta i vissa övningar.

– Det var skönt att även andra reagerade och till och med sa ifrån till kursledaren men det var som sagt bara att acceptera. Fast det kändes väldigt konstigt att vi  fick gå hem eller stå och se på när de andra valparna skulle leka ihop. Terkel behöver den sociala biten precis som alla valpar, säger Claus. Ändå ska Claus vara nöjd med att han trots allt  fick gå en valpkurs, för DcH är inte ensamt om sina regler kring muskelhundar. De har satt sådan skräck i Danmarks befolkning att vissa arrangörer av hundkurser helt förbjuder dem. Och media och samhällsdebatten har gått så långt i vårt grannland att regeringens förslag, trots att utskottet som ombetts att ta fram det till majoriteten är emot ett förbud, med största sannolikhet kommer att godtas till sommaren. Därmed kommer 13 hela hundraser att inte längre ha något berättigande i det danska samhället.






Grannländerna om rasförbud

 

Svenska Kennelklubben – tror inte på rasförbud
I Sverige finns i dag inga förbud mot specifika hundraser men debatten är i gång. På Svenska Kennelklubben är man emot ett förbud mot specifika raser och tror att det är ett dåligt sätt att bemöta problemen med aggressiva hundar i samhället. Man anser inte heller att det finns skäl att klumpa ihop flera raser och benämna dem som kamp- eller muskelhundar utan anser att varje ras har sina egenskaper och att varje ras är individuell.

Liksom på Norska Kennelklubben anser man att det i grund och botten inte är raserna i sig utan hundägarna som är problemet och att vilken hund som helst kan utvecklas till att bli både aggressiv och farlig i händerna på fel person. I stället hänvisar man till Lagen om tillsyn över hundar och katter som redan fi nns i Sverige. Denna ger polisen stora möjligheter att beslagta hundar och fatta beslut om hundägarförbud i de fall det anses lämpligt.

Norska Kennelklubben – förbud för hundar i kamphundsmiljöer

I Norge har man i dag enligt lag förbud av ägande, avel och import av sex hundraser, samt korsningar med desamma. Förbudet baserar sig främst på raser som Justitiedepartementet anser återfi nns i det man kallar för ”kamphundsmiljöer”.

De förbjudna raserna är:
● American staffordshire terrier
● Amerikansk pitbullterrier
● Dogo argentino
● Fila brasileiro
● Tosa inu
● Tjeckisk varghund
Norska Kennelklubben är emot ett förbud av specifika raser och vill inte heller definiera en specifik ”genre” av hundar genom att kalla dem för kamp- eller muskelhundar. I stället ser man varje ras som egen och anser att man bör bedöma farlighet av en hund utifrån de enskilda individerna.

Finska Kennelklubben – inget

I Finland finns inte något förbud mot enskilda hundraser.

ÖLAND älskade ÖLAND

nu när det va så fint väder i helgen så packade vi in hela familjen i bilen.
Med en liten picknick väska...
Så åkte vi över tillfärjestaden...Tog en titt på båtarna i hamnen..
sen drog vi till stugan.

Gick en promenad med hundarna ner till stranden.
Hade med oss Sebbes cykel så han cyklade runt....
Sebbe blev så glad när vi kom fram. så han la sig ner o kramade gräsmattan
och sa -åh mamma det va så längesen vi va här. kan vi inte stanna här nu.

Ja kan bara hålla med, ja trivs så himla bra. tycker att det är så mysigt!
När ja blir stor vill ja ha en stuga el. tom flytta dit!...

nere på stranden så busade hundarna i vattnet, El Jezz busade o sliff svalkade sig lite...
Sebbe och ja badade bena.... det va faktiskt riktigt skönt!








Efter badet gick vi upp till affären och köpte glass....
avslutade em med att fika lite uppe vid stugan...
Sa hej till Örjan o Sylve. som städat och gjort tomten så fin!




puss på er mina älsklingar!....♥

Cross-Grabben



Va på crossbanan, som vi brukar... Sebbe värmde upp lite på lilla-banan
När de stora hade kört färdigt, fick Sebbe prova att köra på den stora..
Han blev superglad!...


Vi trodde ju att han bara skulle köra lite på rakan, men icke...
styv i korken körde han iväg med en jäkla fart. Földe banan...
C fick springa efter....


...och hjälpa han upp och ner för hoppen. Inte roligt om han skulle
köra snett och ramla ner!.. men C fick bra motion. Vet inte vem som
va tröttast efter detta pass hahaha....


Cliffen stod o höll koll på den andra...


Inte dåligt att köra i dehär... men han va slut sen med....
Jezzen o Cliffen också... skönt att kunna ha med busarna så
de får springa av sig lite ;)


Bus med en trädrot... bara lek i hans lilla huvve!...


Lite bilder från en härlig dag på 4H-gården


Coolingarna på väg till 4h-gården...


Chelle o Sebbe matar geten,... han fick grönt gräs
för Chelle trodde inte att de åt de gula ;)


Glasstajm,... efter vi tittat på ninisarna
(jezzan tyckte att de såg väldigt smaskiga ut!..)


Lite lek i lekparken ett måste!....


Tur att ja hade lill-syrran med mig som kunde leka
med lill-killen,... är ju lite för rund o go nu ;)


det här va det morsan orkade med,...
sitta på en gunga ;)


Jezzan mös i gröngräset,...
medans Sebbe busade...


Fikapause...


Åkte in till stan, o kollade på båtarna.
Jezzan tyckte att det va minst lika intressant som Sebbe ;)


"Va är det här mamma"?
oj tungt va det....


åkte även förbi modehuset.. där schoppade vi skor
Sebbe fick två par nya, o ja fick ett par...
åhh va fina vi blev!

Tack för en super mysig dag!....
Min älskade familj!...


värsta affärsídén... ♥

Åh när jag vaknade idag hade ja drömt om värsta braiga affärsidén...
måste ju bara funka, och tänk om drömmen skulle bli san?!...
skulle man bli världens lyckligaste då el? skulle man bara vilja ha mer?
MMmm låtas tänka på!... ja ska iaf spåna lite!... nu har man ju lite tid att sitta o fundera
Sitta va väl o ta i... ligga o fundera ;)


Snart kommer systeryster en sväng,.... hon ville komma förbi o säga hej.
Kul, länge sen ja träffade lilla "Izzy" nu!... vilket härligt smeknamn...
Som hon i Greys.. kan det bli bättre? hihi..

Idag känns det faktiskt väldigt skönt, en lättnad. Blev sjukskriven (inte så kul)
men ändå skönt, att veta att man slipper plågas att gå till jobbet o kämpa in i det sista.
vara trevlig mot allt o alla, fast man bara skulle vilja sätta sig ner o gråta för man har så ont i
MUFFEN,... sen blev ja beviljad havandeskapspenningen. Det känns också bra!...
Kanske vissa fattar att det va ett tungt jobb!,.. o inte det bästa i världen!... ;)



Sen i em, blir det nog en tripp in till Kalmar,.... Sebbe o ja o Chelle ska ev.
fika på 4H-gården. Om det blir för dåligt väder så blir det Leos...
Får Chelle valla runt honom där inne,... ja skulle säkert fastna nånstan...¨
plus att ja skulle nog inte klara av att springa runt!...

Så ja hoppas på sol!,.. mysigare att vara ute!...

Ha en bra dag nu alla glada/ledsna/besvikna/lyckliga/underbara medmänniskor!....



DRÖMMARNAS LAND....



inatt drömmde ja om de här två grabbarna,... ;)
fast inte så roligt...
det va nån skräckfilm... vi va på nån båt..
sen hoppade vi ur o ramlade på isen.. sprang
till ett hus som låg på en ö...

de som bodde där inne ville äta upp oss... så lite missbildade ut.

slutade med att ja sprang naken på en marknad...
sen kom en snäll tant o hjälpte mig att få lite kläder...

sen vaknade ja,...
undra va det betyder


JEZZ....

Har varit hemma i sängen hela dagen idag också...
sov till 7,15 lämnade sebbe på dagis. Åkte hem la mig
och vaknade igen vid 13... herregud. Tala om att kroppen säger ifrån!

annars är det som vanligt det trycker på. Ska försöka jobba imån ser hur det
känns,.. ringde till MVC idag skulle ringa imån igen får vi se va de säger om att!





Det där med att träningen fungerar så bra hemma....
Har ja ett praktexemplar... JEZZ
det mesta sitter, kontaktövningar går också bra...
tänkte att ja åker ner till bruks o tränar.. (det va ju ti-träning idag)
Först kom Håkan ner han va lika tidig som ja, han ville köra lite
skott-träning,... så ja va med, med Jezzan. Gick hur bra som helst!
Tittade lite vart ifrån det kom. men släppte det direkt... SKÖNT!

Sen kom vi då till själva träningen... hahaha
nosen va som en magnet i backen, ja hade korv o leksak
att locka honom med. Men icke... ja va den mest ointressantaste
i hela världen... så där ser man hur viktigt det är att träna under
"störning"... med andra hundar!
Så nu ska ja verkligen försöka ligga i o träna lite mer lydnad..
nu när ja har lite svårt att gå runt i skogen o spåra...

Så ti & to- träning here we come!....

SÖTIZ där....


Mina Söta Pojkar....

Idag har ja tillbringat hela dagen o lite till i sängen,... så satans tråkigt!
Men det är lika bra att lyssna på va kroppen säger,...
det är ju värt att ta det lungt! när man vet att man har ett liv där inne!...

Sebbe fick lite glass på em. Som vi smaskade på ute på altanen,...
Han hade en st, väldigt intresserad åskådare,.. som väldigt gärna ville ha!
Sebbe han är inte sådan utan delar gärna med sig!... gullunge



♥♥♥♥



Sen har det annars varit väldigt lungt! lite långtråkigt...
Satt o väntade hos veterinären i 45min. bara för att hundarna skulle
få sina vacc-sprutor... DRYGT!... men tillslut så... när vi väl kom in tog det typ 2s.
sen va det klart... duktiga, märkte inte äns att det sticktes...

Lagade lite mat till mina små pojkar,.. sen nu stack C ut...
Skulle åka till Boda o spåra med Cliffen...
Så ja får väl ta på mig jackan o gå ut o hejja lite på
cykel-calle.... det är det ända som hägrar nu! cykla,cykla,cykla



SÖTA SESSAN

Idag va det utställning för hela slanten! o då menar ja verkligen för hela slanten...
Kom dit vid 9,30 Sessan skulle ställas 10,15 cirkus hade lilla Fia räknat ut så bra!...
Men ICKE,...11 kom vi väl in i ringen.. då ställde vi mot en dalmis hane...
Som vi slog mohahaha va gutt! tom den matten blev paff att vi slog ut dem...
Det va då vi visste att det skulle bli en lång dag,....för nu va det ju bara att
vänta på finalen!...





Sen då när man slagit hanen går man  ju vidare till BIG "best in group"
Där kom vi etta också! wohow... så då går man vidare till BIS "best in show"
Men där åkte vi tyvärr ut! men verkligen jätte bra att få gå vidare så långt!...



FINA, FINA SESSAN,... <3

Hanna körde barn med hund,.. de va så duktiga!




Så fina flickor



Sen har vi då våra hulliganer... Cliffan skulle in först. Men va inte riktigt fokuserad på husse.
Han nosade och drömde sig bort till korvgrillningen,... men fick iaf ett första pris!...
men fick inte slåss om bästa hane tyvärr... (domaren va faktikst lite konstig, o
det va inte bara vi som tycket det!)





Vi funderar på att trycka upp två tamponger i näsan på honom så han
slutar nosa så "innitahelsicke".... ;) få ta nya tag i kalmar om nån mån!


 
Sen va det då lilla Jezzans tur... tänkte att Anette skulle ställa (uppfödaren)
Men lilla vovven hade lite seprationsångest, så det gick inte så bra!...
Men då vet ja att vi ska träna lite xa på det!...
Han va mer i luften än på backen,.. När stackars Anette sa till honom
började han naffsa i benet,...haha jäkla hund!





BUS HUNDEN,... vi får också träna tills kalmar!,...
Men bra träning för dem att va med bland alla hundar en heldag så!

Vi kom hem vid 17 tiden så man kan ju lungt säga en heldag på bruks! ;)
Sebbe skötte sig exemplariskt hela dagen, va lite arg för att han inte
fick vara med och tävla bara!... ;)






När vi kom hem blev det lite flinta... mums...
även om det inte är grillväder kanske, så är det iaf maj!...
då borde det va det!... här har vi familjen som trotsar vädret ;)
får hoppas på en lång fin höst ist,... för någon fin vår blev det ju inte...


15 maj "Sophia" =namnsdag

Idag va det då min dag... Sophia dagen

Sophia är ett kvinnonamn är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía eller det äldre sophos som båda betyder vishet. Namnet återfinns även i den betydelsen som led i ord som filo-sofi. Uttalas Sofia.

Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 86 318 personer i Sverige med namnet Sofia/Sophia varav 27 152 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1621 flickor namnet, varav 442 fick det som tilltalsnamn.

Namnet Sofia/Sophia blev år 2001 framröstat som Sveriges vackraste flicknamn av Aftonbladets läsare.




mysmorgon med hundar o barn i sängen ;)...
sen blev det frukost och bad.....



Sen drog vi in till kalmar. Sebbe fick va hos morfar o Cotto. Tyckte han om!
så han kunde kolla på båtarna och kanonerna...
roligare än att följa med mamma och pappa o shoppa!!!...

Vi va en snabbis bara i varje butik. Ikea-"handuks-upphängare"
Cubus- jacka till Sebbe och en klänning till mig (som ja ska ha på bröllopet)


Sen en snabbis på citygross,... handlade vi maten tills ikväll..
Det blev grillad entrécot och potatisgratäng MUMS.. fy tusan va gottigt!



Sen det roligaste... fast dem utsatta tyckte nog inte det va så roligt ;) he he he

Sebbe hjälpte mig att bada Jezzan


Husse badade Cliffan,...

De borde ju va hedrade att de fick bada i vårt nya bubbelbad ;)
ha ha... måste ju vara fina till utställningen imån!...
Lycka till - Tack så mycket!!!

& TACK så mycket min lilla darling för klänningen & den goda maten!....

Nu blir det lite förberedelser för morgondagen,.. Sessan o Hanna kommer hit vid
9,30 så då drar vi!... wohoow va spännande!!! kul!!!!



Mamma gick spåret..

Ígår tvingade ja ut stackars mamma i spåret ;)





Jobbade i köket idag. Skönt att slippa va i disken med magen!... mkt mer behagligare att vara
i köket, ända är att man är så trött i huvudet när man kommer hem!... mkt mer ansvar.
Stressigare! men roligare!.. (säkert för att man inte är där inne så ofta!)

Kom hem la mig i soffan och mös lite med sebbe,... kollade på bompa.
Sen har det faktiskt varit en lugn kväll (förutom i magen, nu när man ligger ner ser man
hur det buktar ut där det lilla pyret sparkar o boxas) vill ha nu!... så ja kan pussas o kramas ;)

Cyklade en runda ner till bmx-banan med sebbe o C... (o givetvis hundarna)...
så nu blir det en lugn kväll framför tvn...
imån blir det nog kalmar,... investera en klänning till bröllopet
 

Funderar på något av det här,... vi får väl se imån,.. vad ja kommer i och inte ;)
Men vill nog ha något blommigt,... mkt för rosa o rosor nu ;)

Det återstå och se vad jag o magen gillar ;) ....




Mina 2 underbart söta systerdöttrar!

Idag va de med i tidningen Lilla Izabelle med stora syster Emilia...
Alla í lunchrummet pratade om den fina bilden i tidningen idag!....

 

Storasyster ger lillasyster en puss <3          Såhär såg det ut för snart 3års sen ;)
En jätte fin bild!!!!                                                      Lilla Emilia


LERA



den här bilden fick ja igår när ja va på jobbet.
Regnet öser ner o min lilla pojk sitter ute på baksidan och leker
med sina traktorer....

"Pappa trakorn har kört fast i leran"

(han vill alltid sitta o titta på youtube, på bilar o traktorer som kör i leran)

sötnos... bättre att vara ute o leka än att sitta o titta på tv!


Lite saker att funderar på ;)

Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?


När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?


När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?


Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?



Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?


Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?


Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?


Varför finns det inte kattmat som smakar mus?


Varför är inte ordet förkortning kortare?


Tack Nettan för ditt roliga mail,.. har suttit o funderat på dessa länge nu ;) hahaha


AJAJAJAJ


Igår va en ajaj dag!,... sprang och "ringtränade" hundarna inför sö. Då är det utställning
för hela slanten, Sessan, Cliff o Jezzan... ;)
Ska bli kul!,... bra träning för hundarna med! träffa lite andra vovvar o raser... ;)
Roligare än att bara se samma promenadsrunda da in o da ut!... måste ju även
hända lite för dem också!...

Kvällspromenaden igår va en pina. Kom till Hanemålaskolan, sen högg det bara till.
Så ja va tvungen att stanna och vila en stund. Slutade med att C fick ta båda hundarna
och matkassen,... medans ja halvhaltande gick i snigelfart hela vägen hem.

Men när man går så sakta o lullar ser man ju faktiskt massvis av fina saker i naturen
som de här vitsipporna el. ska man säga lilasipporna?... har aldrig sett sådan färg
ibland ha man sett att de är lite lila på utsidan av bladen men de här va verkligen
mkt färg på!... sen är det ju väldigt fint med ett helt hav av sippor!










C med vilddjuren o matkassen, vilken gentleman...
synd att han inte kunde ta mig på axlarna med ;) ....

COOOOLINGEN själv


Roliga Sebbe komentarer (han kommer alltid med sådan roliga
saker, är väl den åldern nu!....)

S-mamma vad är det? är det bajs där?
F- nä det är en åker som en traktor har plöjt, det är jord
S- jaha växer det jordgubbar där då?
F- Haha nä det kommer växa gräs till hästarna o korna
(sebbe funderar en stund)
S- nä nu skojar du med mig va?!...

F- Sebbe hur många barn ska du ha när du blir stor
(visar hela handen)
F-jaha 5 st!
S-ja jag vill ha många barn
F- vem ska va mamma då?
S- ja ska ha många mammor, som ska heta Fia Magnusson
sen kan dem dricka på dina tuttar... (;S ha ha vilken unge man har)

(Vid matbordet)
F- Sebbe ja får lite dricka
(sebbe heller upp i mitt glas)
F-tack så mkt va snäll du är
S-ingen orsaki mamsi....

S-va är det med dig mamma
F-det är inget, va är det med dig?
S-inget det är bla (bra) med mig mamma bara bla!....

(när mammafia är arg)
F-Sebastian om du inte skärper dig får du gå upp på ditt rum!
S-mamma magnusson om du inte skärper dig får du gå upp då...
(förgrämmande unge!)

(pappa christian säger till på skarpen)
S-pappa nu är ja arg!
C- jamen lyssna o skärp dig då!
S-Du är fet och en tjockis...

Så den här lilla underbart söta ungen kan!...
Och han börjat att testa mer och mer de sista veckorna...
Men dum som ja är, kan ja inte låta bli att skratta åt honom!...
Hahaha,... så söt!...


idag har jag haft jätte ont hela dagen, det är troligtvis foglossningen som spökar!
hugger till i skinkan så hela benet viker sig!, fruktansvärt obehagligt!
Sen förkylning på det! det är inte lätt när det är svårt!...

Hoppas att det blir en bättre dag imån!
verkar som att det blir en tripp till emmaboda imån!...
får se hur vädret blir osv!...

Nu ska ja lägga mig! efter en hårt arbetande dag! ;)
O ett spännande Grey´s avsnitt!....


Jag ska bara,......

Idag har det vart en sådan dag för mig,... "jag ska bara"

vaknade superförkyld,... inte sovit så mkt inatt heller,.. Sebbe har fortf magknip om natten,...
Tänkte att ja skulle hem o lägga mig efter jobbet,... men skulle bara ; gå med hundarna,
spåra med Jezz (Sessan földe med idag, la två apell.. de va jätte duktiga. Jezz gjorde stora
framsteg idag. År sååååå nöjd).. laga mat, städa oj sen va klockan visst  över 19...
så då gick vi ut hela das familja och gick en kvällspromenad...
Cyckel-kalle cyklade givetvis... ;)
Frågade om pappa ville testa o han va inte sen på det.... ha ha kul med barnasinnet kvar!







Cliff hunden som sitter som en valp ha ha ha så söt!!!!



Min lilla älskling,... spårhunden,... ;)


Näpps nu ska ja o magen lägga oss... ett himmla liv i denna mage,.. fy fullt ös här nu ikväll!!

   
oj oj oj vilken magge,... nä inte så farligt va större med Sebbe ;)


TRION


NATTI NATT nu ska ja mysa med min pojkar!!!...



SÖNDAG,...förfärliga natt!

Inatt va det ingen rolig natt,.. fy tusan grrrr... sovit typ 2 timmar..
Hade en liten illbatting som promt inte skulle sova i sin säng!...
Usch han grät från kl 21 till 03. sen sov han till 05.. sen vaknade han o
samma visa igen,... somnade iaf ifrån honom vaknade vid 10-tiden,...
missade Josse som skulle tävla..åhhh va irriterad ja blev!

Lite bra blev den sedan iaf,.. va ute på en långis med Caroline
Jezz o Rocco busar riktigt bra! även att han är en gammal gubbe...
Cliff o han skulle väl kanske int gå så bra ihopp 2 stöddiga rottishannar
och en lite schäferhanne ;)...

sen bar det iväg in till kalmar,.. Bahause, Rusta o Ikea...
hittade lite smått o gott, till badrummet o lite innredning..
Åkte hem lagade middag åt mina älsklingar..
idag blev det kotletter, lokt potatis med brunsås, stekt lök
kokta ärter o morötter - riktig husman!

C åkte iväg på styrelsemöte. Sebbe o ja tog med oss Jezzan så la vi ett
apellspår nere vi crossbanan... medans vi väntade på spåret.
Plockade vi sten till en av mina nya rabatter ja gjort på balsidan...
tur att ja hade tagit på Sebbe kläder som är till för att "man kan springa i
leran hur mkt man vill"... för det gjorde han verkligen!

Spåret gick bra! kom bort sig lite efter första apporten,
men sen tog han resten klockrent!!! har ju bara kört i skogen mestadels
så det va första eller andra ggr på en åker... kul kul!!!









Jezzan busar med sin favvoleksak,.. som han fick efter en bra innsats i spåret ;)

Natti natt alla glada!, nu blir det sängen! hoppas på en natt med mkt sömn!

(va ute o gick häromkvällen,... då va det så här fint här nere i hanemåla!)


UPPDATERING SOM BARA TUSAN!!!!....

DEN 23 April blev ja ju faktiskt moster igen!...
Sara ringde kl 8 o väckte mig,.. berättade att hon o Marcus va på väg in,...
wohoww.... sist tog det ju inte så lång tid för fru molin... så vid 12 tiden
började ja bli lite orolig att hon inte hade hört av sig!....

Men de fick inte ha mobilen på där inne på BB-avdelningen, o man måste ju ligga kvar där inne en stund ;)

Allt hade gått bra! o det blev en liten tös (som de igentligen redan visste, men man kan ju aldrig va 100% säker)
Mamma och ja va ute en runda på söndagen. Då va hon 5dagar gammal, så lite o så otroligt söt...

Webbisar - nyfödda i Kalmar län

född 2010-04-23 11:44

  • Kön: Flicka
  • Längd: 50 cm
  • Vikt: 3640 gram
  • Mamma: Sara Molin
  • Pappa: Marcus Molin
  • Syskon: Emilia
  • Bostadsort: Flygfors
  • Meddelande:

    Välkommen Izabelle

20100423 1144



 5dagar


STOLT MOSTER


STOLT MORMOR


Och så har vi den stolta 2barnsmamman ;) ....



 Nybro en liten stad,... när man ska handla så drar man oftast in till Kalmar...
Man glömmer bort att vi har faktiskt rätt bra klädbutiker här istan...
och inte prata om de 511 pizzeriorna och frisörena ;) he he he
nä skämt o sidor,...

Det va ju faktikst crosing här för några helger sen!... det är faktiskt rätt roligt att titta på!
     
     



RAGGAR träff,.... fylla o lite slagsmål...

Sebbe hade kul iaf, han tyckte det va skit häftigt med alla bilar!

Sebbe med polaren Victor....


Ännu en mysig dag i Nybban... va ju familjensdag uppe i Risse
där va det uppvisning på ridbanan, både hopp&dressyr... sen körde de även lite agillity!

Mamma prövade att skjuta pilbåge,.. gick väl lite sådär i början he he he

   
Råkade hålla bågen bakofram-upponer ;) ha ha tur att daniel kom till undersättning....
Sebbe o Ja prövade också... sen kollade vi lite på Camilla när hon visade upp sina hundar
Korv med bröd bjöd NBAB.. va tog de tre sista,.. tala om tur, tom Jezz fick en ;)

Camilla med Alpha & Tex

  


En mkt lyckad dag med fint väder, Sebbe tyckte att det va roligt!!! och det är ju huvudsaken!...
(ja tyckte också det! trivs ju med hundar o hästar omkring mig!!!).....









SEN HAR VI DÅ BADRUMMET SOM VI HAR HÅLLIT PÅ MED SÅ LÄNGE!......

 

vi blåste ut precis allt eller vi  o vi C blåste ut precis allt...
Bytte ut fönstret mot ett mindre fräschare!

   

C#2 flytspacklade golvet så det skull bli jämt, innan han kunde lägga in mattan
C målade om taket och gjorde plats för "spottarna"...



TADDAA, äntligen mattan och väggarna klara! nu är det bara in med resten!....

    

Badkaret "delux" ;), och allt annat sätts in lite på prov först!
C o Cliffen kollar så det ser ok ut ;)













Jag är supernöjd med vårt badrum, sen är det lite småfinesser som ska fixas...
lite ljus och annan mysstämning ska dit!.... men kunde inte vänta! va tvungen
att visa hur fint det blev!!!!....


SÖT el SÖT?...









Igelkotten på bilden är en afrikans pygme igelkott. De börjar nu bli kända i Sverige som husdjur. Finns ett fåtal uppfödare i Sverige. De är mindre än vanliga igelkottar och är alltså inte fridlysta som de som lever ute fritt. Kostar mellan 1500-1800 sek

SÅ SÖT!!!!!


CYKEL-FEST

Idag är den stora cykelfesten alla pratar om,...
Tråkigt väder!... stackarna,... hoppas att de inte har så långt till varandra...

Här hemma är det lungt!...förkylt. Har precis varit ute på en promenad, Gick upp till Netto så Sebbe fick sin cykelfest, han fick gå in själv med en kompis o handla godis. Gu va stolt han va när han kom
ut därifrån,...
(Alexanders mamma va med inne o hjälpte dem).. så fick ja va hundvakt... ;)

Här parkerade han cykeln så duktigt ;) hi hih ih


Badrummet börjar äntligen bli klart,...
det blir så hiskligt fint!!!... åh va glad ja är!
Ska kanske ta oss ett provbad ikväll!" gu va mysigt!.....

Imån  blir det  Torestorp en stund på förm... Hopptävling (lokal)
ska upp o hejja på en arbetskompis.. man längtar inte lite efter en egen alltså...
men den tiden kommer... typ om 10år...



jahopp då hoppas ja att alla får en forts underbart trevlig helg!.....




Min älskling


min lilla sötnos,... han är en sådan mattegris"!!!...




här hjälper vi matte att sy gardinerna,... ha ha ha lite svårt att mäta...
men ska verkligen va med överallt....

  

Tänkte köpe ett sådant här halsband till honom,... men kan inte bestämma mig!...



 Sen har vi då lilla Sessan


PUSS


MÅNAD 7

Vecka 25 ÄR i v25 plus 5 dagar.. så går snart in i v26

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.




KRAMP,... får ja hela tiden på kvällarna nu när ja lägger mig! och sen har ja förbaskat ont i "ischias"nerven,...
och det trycker på rätt bra neråt! ont av foglossningen,... så det är mycket klagande och gnällande nu! från fru magnussons sida!


Vecka 27


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


HUNDEN, människans BÄSTA vän



JEZZ... Sebbes Bästa vän.. även om det luktar lite ;)
så behöver han aldrig vara själv...

HI HI HI


NY FAMILJEMEDLEM


C lillasyster och hennes sambo har skaffat sig en ny familjemedlem,...
en liten schäfer tik SVEA

Roligt för dem hoppas att det kommer gå bra! med framtida träning och tävlingspass!!!








Måste bara skryta med mig själv lite!
C ringde o "väckte" oss, eller vi log i sängen o mös ja o Sebbe,...
Då ville han komma hem på frukost, så vi gick upp ja gjorde iordning frukost!

Efter det fyllde ja bilen med gamla badrumsmattan+tapeterna... åkte till återvinningen.
Lämnade in min ansökan om havandeskapspänning, hoppas att ja får det!...
Åkte till woody - fixade en spånskiva som C skulle ha till badrummet...
Städade hela husvagnen GRUNDLIGT!
Lagade köttbullar, potais o gräddsås... åhh va gott det va! rullade 1kg köttfärs... puh
det tog tid men det va det värt!...
Sytt nya gardiner till husvagnen,.. hatar att sy! så förbannat tråkigt! o lång tid tar det!
Sen har ja givetvis lekt med Sebbe, o hundarna förstors!....

Så C sa till mig att ja fick ett stort + i kanten, för att jag har vart så duktig idag!
åhhh va skönt det känns att va så bra! o att man hunnit med så mkt!



Badrummet... nu har vi varit utan dusch sen i on,.... snart en vecka,... men det ser ljust ut nu
fast vi haft lite otur med golvbrunnar o dyl. så är faktiskt mattan inlagd. Väggarna imån.
Sen kan vi nog montera in det på to trodde C... YIIPPIIE!!!,... ska bli spännande o se när det är klart!
men det blir nog jätte fint,.. C har bra smak ;) (han som valt matta till golv o väggar)

Nähä... nu ska ja lägga mig! med gott samvete!!!! NATTI NATT!


RSS 2.0